Skor

83 träffar

Alberville gör både dam- och herrskor och stilen sammanfattas som "klassiska skor med en twist". Designen kännetecknas av kvalitet och detaljer. Albervilles produktion sker främst i Italien och skorna tillverkas av högkvalitativt skinn.

Sverige och Italien

Märket tillhör A.J Shoes, ett svenskt företag vars grundare Annelie Jacobsson även ligger bakom Alberville. Annelie startade A.J Shoes efter att ha varit verksam som inköpare och produktutvecklare på Nilson Group AB (då Rolf Nilsson AB). En kärlek för italienska skor och modeskor gjorde att Annelie arbetar uteslutade med italienska agenturer och Alberville-skorna görs i Italien. Annelis resa startade när hon som tonåring inledde sin karriär i skobranschen. Efter några år var hon väl bevandrad i skobranschen och så även i Italien: hos skomakare i Toscana-, Marche-, och Venetoregionerna där hon lärde sig hatverket och materialarbetet bakom klassiska skor. Hon döpte märket Alberville efter sina söner Albert och Wilhelm.

Alberville på Footway

I regionerna, där skorna tillverkas idag, är arbetet noggrant och präglat av hög kvalité. Först sker arbetet med designen på skon, sedan material-arbete, sulor, ihopsättning och sist avslutande arbeten. Alberville-skorna består av läder eller gummisulor och på Footway hittar du många olika modeller. De mest populära skorna är sandalerna. Albervilles sandaler ropar ut kvalitét och består av innersulor och snygga spännen i skinn. Förutom sandaler kan du leta runt bland finskor för både damer och herrar, där högklackat dominerar för damerna och klassiska lågskor utan snörning gäller för herrar. Det finns även snygga och pigga sneakers för damer med ljuvligt prickiga mönster, eller helfärgade. Förutom dessa modeller finns också Albervilles eleganta stövlar att sätta fötterna i. Killarna, eller ja männen, kan även hitta klassiker som brouges, loafers och Chelsa-boots. Alla med en effektiv touch av Alberville och alla i skinn av hög kvalité.

Effektiv touch

Vad gäller mottot ”klassiska skor med en twist” utgör det grunden för hur Alberville jobbar med skor, de strävar efter att sätta en liten, men effektiv, touch på annars klassiska skor – ofta med aknytning till aktuell säsong. Det händer spännande saker i norden idag med framstående och egensinniga designers som alla talar sig eget språk. Alberville är ytterligare ett exempel på en tillverkare att hålla ögonen på, inte bara för deras snygga skor utan också för att de ligger i framkant för svensk, klassisk design. Tillsammans med andra framstående designer hjälper till att sätta både Sverige och norden på kartan och sprider effektivt den läckra skandinaviska designen ut i världen. Med lite hjälp av Italien då förstås, i det här fallet. Hitta dina favoriter från Alberville här på Footway!

2977
FÅ KVAR
E32054
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
617
FÅ KVAR
3064
FÅ KVAR
Miu
FÅ KVAR
E32057
FÅ KVAR
2975
FÅ KVAR
Sida 1 av 2

83 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK