Skor

139 träffar

Mohedatoffeln – från Småland till Paris

Mohedatoffeln var tidigare en typ av sko som många aldrig hört talas om, men sedan många designers världen över började visa träskor och andra retroskor för några år sedan har Mohedatoffeln kommit tillbaka och fått nytt liv! Toffeln, som egentligen är en typ av träsko, finns nu både med klack och i den mer bekväma originalversionen. Den tillverkas av företaget Moheda, och man beräknar att runt hälften av skorna som produceras exporteras, så det råder inga tvivel om att skon är populär både här i Sverige och utomlands!

Snygg och lätt att bära

Mohedatoffeln är mycket mer bekväm än man kanske tror – det är lätt att associera dem med gammaldags träskor men det är helt fel. Mohedatoffeln är en modern sko och känns inte klumpig eller otymplig när man har den på sig. Du kan välja bland flera färger och mönster, och du kan dessutom välja en modell med klack som du lätt kan matcha med ett par jeans eller en enkel kjol för en retrolook som passar både till vardags eller när du vill gå ut. Skon har en yttersula av gummi utanpå träet som gör att det är lätt att gå i dem.

En modernisering av av något ursvenskt

Träskor har funnits i Sverige länge, och är så pass välkända att andra länder ofta skämtar om svenskarna i sina klumpiga träskor. Till och med i Mobergs Utvandrarna skriver han om hur Karl-Oskar täljer sina egna skor när han flyttat till USA. Dåtidens skor var som sagt klumpiga och inte särskilt bekväma men sedan dess har träskor förändrats väsentligt och idag kan man hitta träskor som är lika bekväma som ett par tofflor! Dessutom har träskor blivit något trendiga på senare år så att man kan lättare kan hitta dem i affärer på flera ställen.

Mohedatoffeln på Footway

Footway har flera modeller av företaget Mohedas tofflor, från bekväma tofflor i flera olika färger till modeller med en liten klack som kan bäras precis som vilka högklackade skor som helst. Du kan dessutom ta del av recensioner från andra som köpt dem så att du kan läsa lite mer om dem innan du köper. Du kan till och med hitta en stövelversion, som har Mohedatoffelns unika stil men som passar bra i kallare väder och kan matchas med det mesta. Färgurvalet gör också att det är lätt att hitta ett par du kan matcha med dina kläder.

Britta Sun
FEW LEFT
Softy Black
FEW LEFT
Titan Brown
FEW LEFT
Dixie Cognac
FEW LEFT
Ida
FEW LEFT
Britta Red
FEW LEFT
Neptun Brown
FEW LEFT
Erik Cognac
FEW LEFT
Britta White
FEW LEFT
Virgo Pink
FEW LEFT
Jane Black
FEW LEFT
Sida 1 av 3

139 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK