Höga Gummistövlar

234 träffar

Är du på jakt efter ett par rejäla gummistövlar? Stanna till här isåfall. Här har vi samlat våra höga gummistövlar, som är gjorda för fritid, promenader, jakt, trädgårdsarbete eller helt enkelt för att hålla hela underbenen torra.

Med ett par ordentliga gummistövlar står du emot vatten och smuts, oavsett om du ska ut och jaga eller promenera. Gummistövlar har blivit trendigare och fått mer respekt – vilket vi förstås tycker är jätteskoj. Att tillverka en bra gummistövel är inget som görs i ett nafs, utan tar tid och kräver skicklighet – skillnaden mot att göra ett par stryktåliga läderstövlar är inte så stor man kan tro.

Tillverkas för hand

Gummistövlar i naturgummi, bland annat hos svenska tillverkaren Tretorn, görs för hand. Precis som vid tillverkningen av andra stövlar börjar man inifrån och jobbar utåt, kring lästen. När man gör stövlar i naturligt gummi kan stöveln innehålla så mycket som 70 olika delar. I en intervju med Sydved berättade Glenn Ekstrand, produktchef på Tretorn, att gummistövlarna faktiskt tillverkas på samma sätt som 1950, även om gummiblandningarna har ändrats. Tillverkningen tar upp till 2,5 timmar. Idag används nästan alltid syntetiskt gummi, som tillverkas från petroleum, och det finns inga stövlar som är helt och hållet gjorda i naturgummi.

Att tänka på

För att du ska trivas så bra som möjligt dina nya gummistövlar, har vi samlat några tips åt dig. Tänk på att gummistöveln ska vara flexibel framtill. När du pressar i foten i stöveln så ska det kännas lite trångt, annars är stöveln för stor. När du väl fått i foten ska den dock kännas lite större – och kom ihåg att inte ta en storlek större än du brukar för att få plats med sockor. Nästan alla gummistövlar tillverkas med just sockor i åtanke.

Om du tåtar och grejar runt i trädgråden, var aktsam på leran. Den torkar nämligen ut gummit vilket kan leda till att stövlarna spricker. Spola därför alltid av dina stövlar när du varit i leran med dem. När du spolat av dem, värm dem inte på element eller i torkskåpet – gummistövlar inte bara avvisar vatten, de trivs inte i värme för då blir de också uttorkade. Var också noggrann med vad du ska använda dina nya gummistövlar till. Precis som med andra skotyper så passar vissa stövlar bättre för vissa ändamål. Ett par som är gjorda för vandring kanske inte passar lika bra i trädgråden, eller tvärtom. Det är skillnad på gummistövlar och gummistövlar.

Oavsett vad du söker så hoppas och tror vi att du hittar dem här hos oss!

Sport II Hi Black
FÅ KVAR
Nylon White
FÅ KVAR
Rub1 Deep Red
FÅ KVAR
CHORE
Sida 1 av 4

234 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK