Skor

560 träffar

En mångårig tradition av gediget hantverk

I 70 år har Scarpa skor tillverkats i den alpina regionen Asolo i norra Italien. Mycket har hänt sedan tillverkningen av läderskor startades. Nu används de bästa materialen från hela världen för att producera skor avsedda för oslagbara naturupplevelser.

En brittisk affärsman och en italiensk hantverkarfamilj

Det italienska varumärket Scarpa - Associated Shoe Manufacturing Company of the Asolo Mountain Area - kännetecknas av en lång och anrik historia. Allt började 1938 när den brittiske affärsmannen Rupert Edward Cecil Lee Guinness, även känd som ägaren av bryggeriet Guinness, sökte sig till Asolo i norra Italien för att undersöka möjligheten att starta ett skoföretag. Ett par år senare valde Guinness att inleda ett samarbete med familjen Parisotto vars läderhantverk särskilt sig i en region känd för att fostra världsledande skomakeri. En investering som med tiden visat sig vara värdig då Scarpa än idag tillhör bland de ledande tillverkarna av klätterskor och tillbehör för bergsklättring. Under åren har särskild uppmärksamhet lagts på forskning och innovation vilket innebär att nya toppmoderna material introducerats i tillverkningsprocessen. Den etablerade tillverkaren växer ständigt och tillverkar numera även löpskor helt utan läder. De grundläggande råmaterialen i en Scarpa sko har dock varit oförändrade i 70 år; tradition, passion och gediget hantverk.

Scarpa skor för vandringsturer och krävande löprundor

Produkter från Scarpa är vanligt förekommande över hela världen. Scarpa tillverkar inte enbart skor utan är också en av världens ledande tillverkare av pjäxor. Scarpa pjäxor finns både i randonée- och Telemarkmodell. Varumärkets höga kvalitet bevisas när respekterade organisationer inom fjällräddning gång på gång väljer Scarpa som leverantör. Den italienska, amerikanska, franska och indiska armén nöjer sig inte med något annat när de placerar sina enheter i krävande bergsmiljöer. Oavsett om du är på vandringstur i de norska fjällen eller om du bestiger massiva bergstoppar i Nepal är det enkelt att känna igen en sko från Scarpa. Ur det stora sortimentet Scarpa skor hittar du allt från löpskor till skor avsedda för de mest avancerade formern av klättring. Dock är Scarpa främst kända för sina vandringsskor och klätterskor. Designmässigt kännetecknas varumärket av både funktionalitet och stilren design. Läderhantverk blandas fritt med syntetmaterial i för att skapa vandringsskor med andningsförmåga och vattentålighet som dessutom ger användaren stöd under många timmars vandring med tung packning. En Scarpa klättersko kännetecknas främst av den moderna skalbara designen i två lager. Det yttre lagret i neonfärgat plast har en varierande mängd egenskaper som bidrar till ett rejält grepp, en absolut nödvändighet på karg och isbelagd terräng. Under detta lager ryms en sko som håller användaren varm om fötterna men också till fördel används separat som en bekväm sko exempelvis för vistelser i baslägret. På senare år har varumärket börjat producera bekväma löpskor särskilt anpassade för tuff terräng utformade i en stil moderiktig nog för vardagsbruk.

Skor för livet vid rätt skötsel

Att bära Scarpa skor visar klart en tillhörighet till den livsstil som präglas av en kärlek för naturupplevelser. Även fast de tyngre skalbara klätterskorna inte direkt lämpar sig för bruk på lägre altituder kan friluftsmänniskor med en känsla för mode gott använda Scarpas vandringsskor och löpskor i vardagen. Löpskor från Scarpa lyckas på ett unikt sätt kombinera moderiktig stil med svårslagen komfort. Det färgstarka valet av neonfärger smälter utmärkt in i stadsbilden och gör skorna till ett alternativ för dig nyfiken på annat än stora märken som Nike och Adidas. Det märks att särskild omsorg har lagts på Scarpas sortiment vandringsskor då de främst är baserade på det som lade grund för hela verksamheten; läderhantverk. Numera används även syntetmaterial och textiler för att introducera en mängd funktionella egenskaper som bygger vidare på de legendariska vandringsskornas arv. Dina läderskor från Scarpa är redo att användas direkt ur skokartongen, det är dock viktigt att noggrant tvätta bort smuts och lera efter varje användning. För att dina skor ska hålla så länge som möjligt gör du också bäst i att kontinuerligt behandla de med impregneringsmedel. Även skor i Gore-Tex material kräver rengöring. För att förhindra smuts från att lagras och skada fodret är det viktigt att du tar ut och noggrant rengör innersulan med varmt vatten.

Scarpa skor online på Footway

När du vill handla Scarpa skor i Sverige kan du fynda bland det stora utbudet Footway erbjuder. På vår butik online hittar du allt från klätterskor till vandringsskor och moderna löpskor för dig som kräver rejält stöd. Med våra snabba leveranser får du hem dina skor innan du beger dig ut på nästa vandringstur eller löprunda. Vi vet att även den bästa friluftsupplevelsen kan förstöras av fel par skor, därför erbjuder vi dig alltid 180 dagars öppet köp.

FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Be-light Tpe
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Sida 1 av 10

560 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK