Oscar Jacobson, Skor

15 träffar

Oscar Jacobson skor är riktig kvalité

Oscar Jacobson skor står för hantverkskunnande, kvalité och en lång familjetradition. Vill du ha ett par skor som håller länge och aldrig går ur modet bör du ha ett par av dessa i garderoben.

Företagets utveckling och historia

Skor från Oscar Jacobson har en historia som går tillbaka till 1903 då Oscar själv tillsammans med sin fasters man Johan Anders Söderberg registrerade sitt företag. De både männen kom från Borås som än idag är en ort välkänd för sina textilier och de började verksamheten med att sy upp arbetskläder till lokalbefolkningen. Deras kläder blev snabbt uppskattade och företaget växte när Oscars bror Carl trädde in som partner istället för Johan Anders som drog sig tillbaka. De satsade på modernitet, klassiska detaljer och material av bra kvalitet. Detta återfinns även i deras skosortiment där de skandinaviska rena linjerna kombineras med italienskt hantverkskunnande och blir till skor i finaste kalvläder.

Oscar Jacobson skor

Märket tillverkar kvalitetsskor för den stilmedvetne mannen och ett utmärkt exempel är Oscar Jacobson Paolo Brown. De dubbelknäppta skorna med slejf över fotvalvet gör varje outfit lite festligare och mer elegant. Skorna är tillverkade av kalvläder och sulans konstruktion gör skon både bekväm och hållbar. De är snygga som finskor men kan bli mer utmärkande till ett par jeans, där de verkligen få bli blickfånget. Om du letar efter ett par klassiska kostymskor är Oscar Jacobson President black ett klassiskt, snygg och hållbart val. Dessa skor kan aldrig bli fel och det är dessutom en modell som är tidlös. Känn dig som skorna heter, men tänk på att välja en storlek mindre än normalt då de är något stora i storleken.

Handsydda i läder

Oscar Jacobson skor tillverkas i en liten familjeägd ateljé i Italien. Skorna blir unika tack vare att de sys för hand och de är riktiga kvalitetsskor. Skorna ska självklart användas och när sulan har slitits ut kan du låta skorna sulas om. Kostnaden för ett par äkta Oscar Jacobson blir därför billigare i längden. För att hålla lädret snyggt är det viktigt att de putsat och tas om hand. De tillverkas i kalvläder som har täta porer och håller sin fräschhet länge om de vårdas väl. Välj en puts eller polish som passar i färg och impregnera gärna dina skor så att de får ett skydd mot väta.

Oscar Jacobson skor online på Footway

Lågskor som Oscar Jacobson hittar du till ett bra pris på Footway. Vi har snabba leveranser och många gånger kan dina varor skickas redan samma dag, då alla skor finns i lager. På vår blogg finns ständigt det senaste från skovärlden och här hittar du även husmorstips på enkel skovård, nyheter och hur du bäst tar hand om dina fötter. Välkommen in.

Sida 1 av 1

15 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK