New Balance, Skor

203 träffar

Fokus på dina fötter

Amerikanska New Balance sport- och löparskor syns över hela världen. Med fokus på välmående fötter och aktivitet har de lyckats finna en älskande publik överallt.

Hönorna stod för balansen

New Balance har hängt med hela länge, företaget grundades redan 1906 av engelsmannen William J. Riley i Bostonområdet i USA. Fokus låg på fötternas uppbyggnad och särskilt fotvalvet – New Balance sålde främst tillbehör för skor. En av de första produkterna var ett fotvalvsstöd designat för ge ett naturligt stöd för hålfoten. Ett bra stöd för fötterna handlar om balans och faktum är att företaget sägs ha fått sitt namn efter att Riley sett hur hönornas fötter erbjöd, vad han kallade, ”perfekt balans”. De tredelade fötterna höll fåglarna uppe på ett klockrent vis och Riley sägs även ha haft en kyckligfot på sitt skrivbord – hur mycket av detta som är sant eller inte spelar mindre roll, det centrala är hur fotstödet blev grundläggande för New Balance och deras skotillverkning.

Stannat i USA

New Balance är ett av få företag som inte helt flyttat sin tillverkning från USA och Storbritannien. Cirka en fjärdedel av skorna görs fortfarande i USA, i fabriker i Massachusetts och Main. Medan många andra gigantiska skotillverkade flyttar verksamheterna utomlands främjar New Balance både arbetstillfällen och miljön genom att bibehålla delar av tillverkningen i usprungslandet. I mitten av nittiotalet tillverkades hela 70 procent av skorna i USA men för ungefär tio år sedan hade siffran flippats runt och 70 procent tillverkades i Kina.

Hållbar tillverkning

Miljön har stort fokus hos New Balance och företag satsar bland annat på utbildning inom miljöpåverkan inom design, utveckling och tillverkning. Man arbetar med tätt med analyser för bygga beslutsfattande och arbete runt ett givande miljöarbete. Allt från design till tillverkning anpassar runt miljön och materialvalet på New Balance präglas också av det. Man jobbar även hårt med att lokalisera farliga ämnen i tillverkningsprocessen samt för att minska avfall till följd av den. I framtiden har New Balance målet att deras produkter inte lämnar något avfall alls och de blir en del av totalt hållbar utveckling.

New Balance på Footway

Känner du löparsuget smyga sig på? Eller behöver du nya sportskor för gymmet? På Footway hittar du massvis med modeller, med olika fördelar för olika ändamål. Här hittar du över 100 par skor, för damer, herrar och barn. Leta upp dina nya favoriter och ge dig ut på asfalt, bland buskar och snår, till nya platser och nya härliga löprundor. New Balance säljer som smör i solsken av en anledning: de är gjorda för löpning med fötterna i fokus och anpassade för bästa tänkbara träningsupplevelse.

FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Sida 1 av 4

203 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK