Skor

11 träffar

Hispanitas skor med doft från Spanien

Hispanitas skor är spanska skor ut i fingerspetsarna. Här får du en design som är graciös och som överraskar med vackra dekorationer av små rosetter eller stora dramatiska blommor.

Märkets historia och namnändring

Allt i Hispanitas sko påminner om Spanien, från linjerna till de karaktäristiska dekorationerna som verkligen är iögonfallande. Det var Alfonso Chico de Guzmán som 1925 startade företaget under namnet Alfama. Under 60-talet, då sonen Fransisco drev företaget designades ett av märkets signaturmodller, Ye-Yemok, som blev deras första mockasin. Idag driver hans söner vidare företaget som hetat Hispanita sedan 1995. Företaget månar om hantverket och varje sko arbetas fram av duktiga skomakare. De lägger ner lite extra tid vid sulan, vilken är den som avgör skons bekvämlighet. Utan en bra sula, görs ingen bra sko. Som material till själva skon används fint och mjukt läder som sedan färgats för rätt nyans. I färgningen används naturliga färger och borstar som är bra för miljön.

Hispanitas skor i olika modeller

Hispanitas Lauren är en klacksko som finns både med och utan rosettdekoration längst fram. Klacken är satt på en hel sula vilket gör skorna lätta att gå i , de passar lika bra till jeans som till byxor men varianten med en blomma ser ut att bjuda upp till dans. Yttersulan är tillverkad i syntet men är klädd i träimitation, vilket gör att Lauren hamnar i blickfånget. Hispanitas pumps finns exempelvis i modellen Sofia, som med knappar ovanpå har både en ut- och insida i skinn. De passar bra som festskor eller på kontoret, tack vare den låga klacken. Designen är enkelt och klassisk men dekorationen gör skon till något extra som särskiljer sig.

Material och skötsel

Hispanitas skor I tillverkningsprocessen har naturliga ingredienser använts för framställandet av skinnet och de olika nyanserna. Fortsätt gärna använda miljövänliga borstar och putsmedel när du vårdar dina skor hemma. Skorna håller längre vid rätt skovård och det gör även naturen runt omkring oss. Deras skor produceras i Spanien och designidéerna ritar formgivarna fram för hand i Alicante. Skorna ska tåla att användas på daglig basis och därför är skinnkvalitén viktig för att de ska hålla. Smörj in skorna med läderfett emellanåt för att hålla det fina materialet mjukt och följsamt och för att förhindra att det spricker. Det lönar sig i längden.

Hispanitas skor online på Footway

På Footway har vi ett stort lager med lågskor, sportskor eller klackskor. Vad du än behöver för sorts skor finns det garanterat på vårt stora lager med hundratals märken. Gör en enkel sökning på vår hemsida för att lättare finna dina nya skor. Du vet väl att du alltid har fri frakt och fri retur när du beställer genom oss?

Santana
FÅ KVAR
Wash
FÅ KVAR
Jade
FÅ KVAR
Jil
FÅ KVAR
Wash
FÅ KVAR
Jade
FÅ KVAR
Santana
FÅ KVAR
Jil
FÅ KVAR
Sida 1 av 1

11 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK