Skor

599 träffar

Revolutionär teknologi

Sedan 2002 har amerikanska Crocs tillverkat de numera kultklassiska ”Foppatofflorna”. Sandalerna tillverkas i Croslite™-material: Crocs egna, revolutionära teknologi som ger både dig och dina fötter en angenäm och fri känsla.

Bjud halkan på motstånd

Materialet användes till en början tack vare det stadiga halkmotståndet: i ett par Crocs kan man promenera problemfritt runt på båten utan att halka – och skon lanserades faktiskt på en båtmässa i företagets ungdom. Crocs är certifierade av det amerikanska ergonomirådet och det Amerikanska medicinska förbundet för podiatri (American Podiatric Medical Association). En av Crocs-grundarna tillika vice VD, Lyndon V Hansson III, menar att skorna är särskilt framtagna för att eliminera smärta i fötterna.

Foppatofflorna

Det var även därför som en av världens största hockeylegender, och vår alldeles egna Peter Forsberg intresserade sig för Crocs. På grund av sin skadade hälsena trivdes Foppa bra i tofflorna – så bra att han ville lansera dem i Sverige. När tofflorna kom till Sverige blev de ämne för en het debatt – många valde att avsky designen medan andra älskade den. För många blev Foppatofflan en ersättare för den klassiska träskon och andra valde att ha dem på jobbet. Efter några år kom kopiorna som ett brev på posten och begreppet Foppatofflor kom att innefatta andra tofflor och skor som inte tillverkades i Croslite™-material. Peter Forsberg lämnade samarbetet 2010.

300 miljoner sålda

Crocs har även utan Peter Forbergs medverkan gjort enorm succé, både här i Sverige och utomlands. 2014 såldes 56 miljoner par skor, och totalt har hisnande 300 miljoner skor sålts sedan starten. Idag säljs skorna i fler än 90 länder. Tydliga bevis på att charmen hos skorna hittar hem hos många – och ett bevis på att skornas unika och fotvänliga material tilltalar en herrans många fötter runt om på jorden.

Våga prova Crocs!

På Footway tror vi på fötterna. De bär oss framåt här i livet och bör ju tas om hand – och ett par Crocs är ett bra sätt att ge dina fötter den respekten de förtjänar. Om du tillhör de som avskyr designen – ta ett, eller några, steg utanför bekvämlingshetszonen och prova ändå. Vem vet, kanske faller du pladask för det unika materialet och den härliga känslan som Crocs ger dina fötter? Kanske kommer du glatt att spatsera runt en varm sommardag på båten iklädd ett par äkta Foppatofflor – eller i ett par Foppa-kängor: Crocs gör nämligen annat än bara tofflor. På Footway hittar du äkta Crocs-tofflor och även stövlar, kängor, barnskor, herrskor och damskor. Hitta dina favoriter idag!

FÅ KVAR
Sida 1 av 10

599 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK