Skor

44 träffar

Michael Kors fångar och levererar det tidlöst chica. Han är en prisbelönt designer inom lyxaccessoarer och skor. Skorna håller sig oftast inom en exklusiv färgskala med svart, vitt, beige, guld och rött. Den välkända MK-loggan sitter ofta som pricken över i på kreationerna. Han började sin karriär tidigt och idag säljs hans kreationer över hela världen. På Footway hittar du hans stilrena designerskor i en rad modeller.

Bakom alla stora företag hittar man förr eller senare en person dit allting kan spåras. Självklart gäller det modebranschen också. Kanske i högre grad. Ralph Lauren, Manolo Blahnik och Donatella Versace är flera kända modeskapare som styrt sina imperium, mer eller mindre med järnhand.

En annan är Michael Kors. Med envishet, tydliga visioner och en enorm förmåga att hitta sin publik, har den 56-årige amerikanen banat väg för sitt märke.

Började som femåring

Michael Kors föddes i New York i slutet av femtiotalet, som son till en tidigare modell och en student. Redan som femåring designade han sin mammas bröllopsklänning inför hennes andra bröllop – förmodligen fattade han tycke för design och mode med tanke på sin mammas tidigare jobb som modell. Takten fortsatte och när Michael blivit tonåring sålde han sina egna plagg från källaren, innan han ansökte och fick tillträde till Fashion Institute of Technology mitt på Manhattan i New York.

Hoppade av college

Dock blev Michaels på collge ganska kort, efter bara nio månader hoppade han av. Efter en kort började han jobba i butik och fick även chansen att sälja egna kreationer där. Strax därefter blev han upptäckt, av ingen mindre än modechefen på stora lyxkedjan Bergdorfs, och hans karriär tog nu fart på allvar. Under åttiotalet utvidgade Michael Kors sin försäljning och återfanns på flera stora lyxvarhus i USA.

Idag är Michael Kors en av världens största modeikoner och märket består i huvudsak av två delar: Michael Kors Collection och MICHAEL.

Med omtanke i sikte

Med makt kommer.. kanske inte alltid ansvar. Åtminstone inte alltid för välgörenhet. Men Michael Kors har genom åren gjort sig känd bland annat för att alltid tänka på de utsatta, och var pengar kan göra nytta för forskning kring sjukdomar. Ett exempel är organisationen God’s Love We deliver som levererar mat till HIV- och aidssjuka. Han har också fått utmärkelser och priser för sitt arbete för att driva cancerforskningen framåt. Det senaste är ”Watch hunger stop”, ett samarbete med FN:s livsmedelprogram med syftet att minska svälten. För varje såld klocka går pengarna till mat för 100 barn i behov.

Michael Kors på Footway

På Footway har vi skor från undermärket MICHAEL, som präglas av distinkt design och prisad elegans. Här finns urläckra stövletter, snygga stölar, högklackat, sportigt och mycket annat. Hitta dina nya älsklingsskor hos av världen främsta modedesigners – känd för sina ”ready to wear”-kollektioner och sitt stilrena designspråk.

Hanna
FÅ KVAR
Olivia
FÅ KVAR
Sida 1 av 1

44 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK