Klackskor

530 träffar

Stilettklackar – skor som andas flärd och glamour

Högklackade stor är det naturliga valet för modemedvetna kvinnor som vill känna sig extra fina när de ska på fest. De som vill ta steget längre ger sig in på stilettklackar, en tunnare och oftast högre klack i snygg design som ger en extra touch av glamour åt en snygg outfit. Stilettklackar förknippas ofta med lyx, flärd och fest. Här finns det att välja och vraka bland läckert designade pumps, romantiskt inspirerade sandaletter och klassiska modeller som aldrig går ur modet.

En sko för speciella tillfällen

Stilettklackar, vare sig det handlar om stövlar, sandaler eller pumps, kan bokstavligen förvandla din klädsel från en trist outfit till en otroligt snygg dress. En åtsittande jeansbyxa med en vacker blus kan plötsligt gå från en stilren vardagslook till en glammig outfit om du matchar den med ett par snygga stilettos. Du hittar allt från platåskor med nåltunn klack till klassiska modeller i en uppsjö av färger och mönster. Neutrala toner som svart, brunt och beige passar bra till en snyggt skuren arbetskostym medan ett par läckra pumps i rosa eller korall skänker extra flärd åt festoutfiten.

En nykomling i skovärldens historia

Relativt tunna höga klackar blev mer vanligt under slutet på 1900-talet. Allteftersom tiden gick blev stilettklackar mer kända för sin design än för deras förmåga att ge höjd och längd åt benen. De var särskilt förknippade med femme fatale looken och ansågs vara ett i första hand förförisk klädesplagg. Efter en inledande våg av popularitet på 50-talet, nådde de sin mest raffinerade form i början av 60-talet, när tårna på skor blev i princip lika smala som stilettklacken själv. Med åren har man kommit mer och mer tillbaka till rundare former och något tjockare yttersulor. Stilettklackarna fick en comeback under 80-talet men försvann nästan helt under 90-talet när man gick över till att använda kraftigare klossklackar. Den smala stilettklacken fick däremot en nytändning efter år 2000 då unga kvinnor började använda stilettos till jobbet och tillsammans med slimfit jeansen.

Köp stilettklackar på Footway

KG by Kurt Geiger, Calvin Klein och Steve Madden är vanliga märken som ofta förknippas med stilettklackar. Samtliga finns att botanisera i hos Footway. Det ökade intresset, och möjligheten att kombinera dessa med vardagskläder, har bidragit till att fler skor når butikerna. Välkommen att hitta dina klackar hos Footway! "

BL 095
FEW LEFT
Mologa
SALE
Ashley Black Nappa
FEW LEFT
BL 081
SALE
BL 250
SALE
Pout
SALE
BL 250
SALE
Arch
SALE
BL 385
SALE
Fawcett
FEW LEFT
HELLSFIRE2
FEW LEFT
Impati
FEW LEFT
V13040
SALE
BL 383
SALE
Arvensis
FEW LEFT
BL 081
FEW LEFT
Mifune
FEW LEFT
June Black/gold
FEW LEFT
FEW LEFT
Adaeze
FEW LEFT
Nora
FEW LEFT
BL 081
FEW LEFT
Stay In Line
FEW LEFT
BL 081
SALE
Sida 1 av 9

530 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK