Curlingkängor

2 träffar

Hälsa på Chelsea-stövelns vinterkusin. Curlingkängan värmer dina fötter och klarar den nordiska vintern med bravur. Skorna är enkla, snygga, funktionella och kännetecknas, precis som sin mer höstliga kusin, av avsaknaden av skosnören. Det gör dem enkla att ta på och av – perfekt när barnen springer ut och in i vilda vinterlekar.

Gissa ursprunget!

Curlingkängorna kommer, inte särskilt förvånande, från curlingsporten. Framtagna till en början för curlingproff och med ett rejält grepp på den ena sulan, medan den andra sulan är gjord för att kunna glida på isen med. Så är dock inte fallet med curlingkängor för vardagsbruk, oroa dig inte – de skorna har likadana sulor på båda skorna!

Ull och mocka fixar värmen

Det vanligaste materialet för curlingkängan är mocka, ofta med en insida i varmt ull. Skorna håller värmen under vintern och tack vare ullet så slippper du svettas om fötterna. Med anledning av både mocka och ull är curlingkängorna funktionella och anpassade både för lite större vinteräventyr och stadshäng. Många curlingkängorna har skyddande gummi runt sulan, så du behöver inte oroa dig att vägsalt, slask eller regn ska förstöra dem. Tack vare att de saknar snörning är curlingkängorna perfekta för vad vi kallar ”vardagsvintern” – det vill säga att passar bra för det vardagliga livet i kalla norden: promenader, utekvällar, lekar med barnen i snön, upptäcksfärder i snön och allt annat som hör vardagen till.

Kom dock ihåg att skorna är gjorda just för utomhusvistelser och de kan bli lite för varma om du tänkt vara inomhus mycket – om du till exempel ska ut på långpromenad och sedan följa upp med en middag eller fika, ta med ett par små ballerinaskor i handväskan så kan du enkelt byta om det känns för varmt.

Matcha med snygga vinterkläder

Curlingkängor är i huvudsak utomhusskor, så de passar bäst ihop med en snygg vinterjacka – både avslappnad stil såväl som sportig stil fungerar. Man får helt tänka lite att jackan hjälper skorna på traven, i och med att curlingskorna, snygga som de är, är ganska anonyma. De är enkla, vilket gör att de passar ihop med ganska mycket. På Footway är vi särskilt förtjusta i de svarta och beiga modellerna, kanske för att det passar såväl ihop med allt? Men också för att enkla skor mår bra i sällskap av ganska dova färger. Med detta sagt ska du inte vara rädd leka loss i färger – en svart, diskret vinterjacka kanske fungerar superbra ihop med ett par röda, lite skrikigare, curlingkängor. Duffy och Ilves är två märken som gör snygga, färgglada modeller.

Sida 1 av 1

2 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK