Chukka boots

7 träffar

Palladium – rejäla skor i tidlös design

Ett par Palladium är synonymt med tidlös design sedan 1947. Det här är med andra ord rejäla skor i slittåligt material som du kan använda år efter år utan att de går sönder eller förlorar passformen. Tanken bakom varje modell är att garantera kvalité och komfort. Den coola looken är däremot det som gjort att märket vunnit så stor popularitet i både Europa och Amerika. Du hittar allt från höga boots till låga stövlar och skor i alla tänkbara färger. Stilen är klassisk, tidlös och, viktigast av allt, den funkar.

En boot som håller sig i topp

Nyckeln till Palladiums framgång är att man har lämnat designen ifred. De flesta av deras modeller varierar vad gäller färg och material men stilen har i princip förblivit orörd. Alla skor har samma yttre sula och vad gäller den övre delen av skon finns det tre utföranden att välja mellan: low, high och baggy. När det kommer till färg är det bara att välja och vraka. Du hittar allt från klassiska toner till knallröda stövlar snövita kängor. Bootsen passar perfekt till både jeans och en vacker kjol eller ett par leggings.

Från att tillverka däck åt krigsflyg till att tillverka moderiktiga stövlar

Palladium Boots är ett franskt företag grundat år 1920 i den lilla staden Pont-de-Chéruy. Från början var det inte alls tänkt att man skulle tillverka skor, utan Palladium var ursprungligen en fabrik där man tillverkade flygplansdäck. Efter slutet på andra världskriget sjönk behovet av flygutrustning dramatiskt och det var då som Palladium gick över till att tillverka skor av samma material som de tidigare använt till att tillverka flygplansdäck. Stövlarna var så sköna och hållbara att de snart började användas av den legendariska Franska Legionen. Nuförtiden tillverkar Palladium boots för allt annat än försvarsstyrkorna. Trendiga stövlar, kängor och boots ingår i deras breda kollektion som idag säljs över hela världen.

Palladium online på Footway

Footway har ett brett sortiment av skor från Palladium för både män och kvinnor, med allt från low cut stövlar till baggy cut boots i coola färger. Genom åren har allt fler insett hur sköna och snygga dessa skor är. Testa ett par du också!

Sida 1 av 1

7 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK