Hunter, Skor

128 träffar

Hunter – anrik och trendig

Hunter är ett modernt företag med anor och tradition från långt tillbaka. Märket grundades i skotska Edinburgh 1856 där den första fabriken startades. Hunter har sedan dess blivit legendariskt och omtyckt för sin goda komfort och sköna passform.

Från att ha varit en lokal, skotsk verksamhet är de idag en global marknadsaktör med ett stort urval av produkter. Hunter har blivit en symbol för brittiskt lantliv och tack vare den höga modegraden används de lika mycket i stan som på landsbygden. Idag föredras stövlarna såväl av medlemmar i det brittiska kungahuset som av Hollywoodcelebriteter. Sortimentet innehåller några riktiga klassiker, bland annat den mest populära modellen Original Wellington som började tillverkas redan 1955. Hunter har blivit ett av vår tids stora modemåsten.

Störst bland gummistövlarna

Det finns några av dem här i världen. De märkena som definierar en stil eller en produkt. Skotska Hunter är ett av dem. Att använda ett par Hunter-stövlar säger något om dig och din stil. Det är ett argument för att du inte nöjer dig med mindre.

I Hunters fall handlar det inte bara om anorna, även om de går långt tillbaka. Det handlar om komfort blandat med stil. Slitstarka stövlar som klarar sitt uppdrag med bravur: att hålla dig torr och varm under regniga promenader, under jakten och på friluftsäventyren. Stövlarna var gjorda för skogen – jo, de är fortfarande gjorda för det men idag har Hunter även fått en prydlig plats inom modeeliten. De syns inte bara bland snår och barr, idag är de minst lika vanliga på kullersten, bland butiker och caféer.

Det har väl smygit sig på, trenden. Men i början av 2010-talet syntes de plötstligt överallt. Namnkunniga modemagasin som Glamour, Shape, InStyle, Vanity Fair och flera andra skrev om stövlarna och Kate Moss syntes ofta i dem – vips, så var Hunter ett namn på allas läppar.

Första världskriget satte fart på tillverkningen

Hunters historia går som sagt tillbaka till mitten av 1800-talet, men det var först under det första världskriget som tillverkningen tog fart på allvar – dock av tråkigare skäl: soldaterna som stred i dikena behövde rejäla stövlar som höll fötterna torra och varma. Under krigstiden tillverkades över 1 miljon stövlar och fabriken var igång dygnet runt. Hunter kom också att leverera stövlar till soldaterna under nästkommande krig, det andra världskriget.

Ungefär 10 år efter andra världskrigets slut kom den idag ikoniska Original Green Wellington, Hunters mest kända stövel.

Personlig prägel med färg

Idag är Hunter trendiga, förmodligen tack vare sin klassiska look. Utseendet på stövlarna är föga förändrade och har lyckats med bedriften att bli populära, folkliga och trendiga utan att tumma på designen. Något som dock tillkommit på senare tid är alla de härliga färgvalen: blåa, rosa, röda, gula och flera andra färger sätter en livlig prägel på dina Hunter-stövlar.

På Footway hittar du över 130 par med Hunter-stövlar, i massa färger och med olika skaftlängd. Unna dig själv en klassiker och låt regnet strila ner det bäst det vill.

Sida 1 av 3

128 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK