Skor

19 träffar

Blankens skor i riktigt bra kvalité

Blankens skor är det svensktillverkade märket startat av Cecilia Blankens med en vision om att tillverka riktigt bra skor, accessoarer och läderprodukter. Stilen är skandinaviskt ren med en liten touch av Kalifornien.

Märkets snabba utveckling

Cecilia Blankens skor grundades 2014 av ägaren med samma namn, nämligen Cecilia Blankens. Hon ville producera bra produkter som hämtade sitt uttryck i det nordiska, rena formspråket. Cecilia är själv modejournalist och har därmed ett stort intresse för stilar och mode. Från sitt nuvarande hem i Los Angeles spår hon de framtida trenderna för Blankens kommande kollektion. Märket vill förena utseende med bekvämlighet, snygga skor ska vara bekväma nog att bäras en hel lång dag. För att tillverka skorna använder företaget minsta möjliga miljöpåverkan i processen och de ska vara hållbara med ett miljötänk i varje steg. Alla skor är tillverkade i Europa där hantverkarna har en lång skomakartradition. Blankens har även en ren Eko-kollektion.

Blankens skor är bekväma finskor

The Rio Black Pony är ett par lågskor som närmast kan beskrivas som ett mellanting av seglarsko och slip-in-sandal. De har ett spetsigt tåparti som är försett med en blank ovandel. Övriga skon är tillverkad i tyg som påminner om mocka. Skorna till och med ser bekväma ut på bild och de passar snyggt både till jeans och till en knälång kjol eller klänning. Detta är ett par riktigt snygga vardagsskor. Stövletter gör varje skogarderob komplett och Blankens boots som modellen The Lovisa är inget undantag. Ett par rejäla kängor med reptilmönster och guldfärgade små öljetter som skosnörehål är inget undantag. De är snygga, moderna men har ett klassiskt snitt som kan kombineras med det mesta i klädväg.

Material och skötsel

Blankens skor uppger själva att deras skor är till för att användas och att de tål väta. Skorna är tillverkade av läder som bara blir snyggare ju mer de används. Skinnet och lädret kommer från Italien där de även tillverkas. För att skorna ska fortsätta hålla sig lika fina som när du köpte dem, behöver de en liten stund omvårdnad då och då. Till alla skor från Blankens kommer en skopåse där du kan förvara dina boots eller lågskor för att skydda dem mot ljus som kan bleka lädrets färg. åsen skyddar även från damm och från att de repas av andra saker i din garderob. Företaget har valt lädersulor för att låta fötterna andas och hålla sig fräscha hela dagen.

Blankens skor online på Footway

Köpa Blankens skor gör du bekvämt och tryggt hemifrån online via Footways hemsida. Vi har ett stort lager med hundratalsmärken där du kan hitta din nya favorit. Bläddra bland sneakers för långa promenader eller ett par snygga klackskor till festen. Vi har skor till både damer, herrar och barn. Vid beställning av oss får du snabb leverans och vi erbjuder fri frakt och fri retur.

Sida 1 av 1

19 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK