Skor

111 träffar

Skovård – ett måste för dina skor

Oavsett om du köpt ett par nya skor för över tusenlappen eller ett par enkla tygskor för 200 kronor, är skovård alltid behövligt. Skovård är något som förlänger kvaliteten och utseenden hos dina skor. Det spelar ingen roll om du har äkta läderkängor, enkla syntetsneakers eller ett par vackra klackskor i textil – alla material behöver sin skovård. Men det kan vara svårt att veta vilka produkter du ska använda till vilka skor. Du kan vara lugn – vi hjälper dig reda ut alla frågetecken.

Vårda dina läderskor på rätt sätt

Läderskor är oftast en smart investering eftersom läder är ett material som åldras med karaktär och som håller sin kvalitet år efter år – om du vårdar det. Läderskor är också ett material som behöver skovård för att bevaras. Beroende på om du har mockaskor eller skinnskor kan produkterna skilja sig. För ett par läderkängor kan en skoborste, trasa, skokräm och impregneringsspray vara användbart. Du börjar med att borsta bort smuts och lera från skorna för att sedan impregnera kängorna med sprayen. Impregneringsspray ger kängorna en skyddande yta. För att ge lädret glans kan du använda skokräm som du applicerar med en tygtrasa. Mockaskor kan du vårda på samma sätt men undvik skokrämen.

Hur tar jag hand om syntet/textil?

Många skor tillverkas av syntetmaterial och textil, dessa skor behöver du vårda på ett annat sätt. En skoborste är alltid bra att ha oavsett vilket material dina skor är tillverkade av. Med skoborsten tar det bara någon minut att borsta bort smutsen från skorna. För att skydda dina syntetskor är det alltid bäst att undvika regn och lera, detsamma gäller för textilskor. Skulle skorna ändå råkat bli smutsiga kan du försiktigt gnugga bort fläcken med en tygtrasa doppad i ljummet vatten och eventuellt lite diskmedel.

Få in rutin

Att putsa skor kanske känns tråkigt, men det är faktiskt otroligt enkelt. Se till att få in en smart rutin när det kommer till din skovård. Ha alltid skoborsten i närheten så kan du snabbt borsta rent skorna efter användning, det tar inte mer än 20 sekunder. Försök att se på skovård på samma sätt som du ser på tvätt av kläder. En gång i månaden (eller vid behov) är det bara att ägna fem minuter åt att putsa och impregnera dina skor. Hos oss på Footway kan du hitta riktigt effektiva och prisvärda skovårdsprodukter, exempelvis från populära Springyard.

FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Sida 1 av 2

111 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK